Kom naar Au!derdom

Theatervoorstelling op 19 mei

Kom naar Au!derdom, een theatervoorstelling over verborgen leed van ouderen op 19 mei.

De voorstelling gaat over het overschrijden van grenzen. We worden allemaal een dagje ouder en kunnen onverhoopt geconfronteerd worden met grensoverschrijdende situaties. Dit betreft een educatieve voorstelling waar je allerlei tips kunt ontvangen hoe je hiermee om kunt gaan als je dit signaleert bij een ander of bij jezelf. Deze theatervoorstelling is een samenwerking met theater in Feite.

Achtergrond 

Ongeveer 1 op elke 20 ouderen in Rotterdam krijgt te maken met onprettige situaties. Denk hierbij aan schelden, hardhandig vastpakken, verwaarlozing of het misbruiken van de pinpas van de oudere. Vaak vindt dit achter de voordeur plaats. Ouderen vinden het moeilijk hierover te praten. Daarom spreken we van verborgen leed. Zeker in de afgelopen coronatijd is er minder aandacht geweest voor ouderen. Daardoor is, ook in Rotterdam, de situatie van veel ouderen slechter geworden. Zo is er veel leed ontstaan dat lang niet altijd gezien wordt.

Campagne 'Verborgen leed'

Via de campagne 'Verborgen leed' wil de gemeente Rotterdam aandacht vragen voor dit probleem. Dat doet de gemeente samen in een alliantie met diverse organisaties in de stad die hulp en ondersteuning bieden aan ouderen (bekijk deze organisaties onder het kopje Deelnemers Alliantie ouderenmishandeling).

We vertellen slachtoffers, de mensen om hen heen en professionals waar zij op moeten letten om `zorgwekkende situaties te ontdekken. We helpen ook om in actie te komen. Bijvoorbeeld door voorlichtingsmateriaal te maken. En door mensen in contact te brengen met hulporganisaties. Zo willen we verborgen leed zichtbaar maken én er iets aan doen.

 

Praktische informatie

Au!derdom

Donderdag 19 mei om 13:00 uur (inloop 12:45) en 14:30 (inloop 14:15)

Locatie: Bibliotheek Rozenburg, Molenweg 20, Rozenburg

Aanmelden via l.mes@diarozenburg.nl

Voor wie? Zorgprofessionals, mantelzorgers, ouderen en overige mensen die hier mee te maken kunnen hebben.

De voorstelling is gratis