Juli 2020
 

Huis van de Wijk, Rozenburg voor elkaar

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest om het tweede Huis van de Wijk, ‘Rozenburg voor elkaar’ in de Lekstraat klaar te krijgen voor publiek. En dat is goed gelukt, we zijn Coronaproof!   

De aanpassingen zijn gedaan en we werken volgens de richtlijnen van het RIVM, met als resultaat dat er weer activiteitne en workshops gegeven worden. .                                          

 

 

lees meer

 

Summerschool

Deze zomervakantie organiseert DIA opnieuw een Summerschool met de hele zomer door een programma vol verschillende activiteiten en trainingen voor jong en oud. De Summerschool start dinsdag 21 juli met een Circus workshop voor de jeugd en eindigt donderdag 27 augustus met een online Geluksloterij voor alle leeftijden. 

 

 

lees meer

DIA in beeld

DIA is in de afgelopen periode nog meer als voorheen actief geweest via onze digitale kanalen. Dit zijn Facebook, Youtube en voor de jeugd vooral Instagram.

Op Instagram posten de buurtcoaches jeugd regelmatig een boodschap, filmpjes of leuke win-acties. De buurtcoaches willen hiermee de jeugd op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Hiernaast heeft het ook als doel om de jeugd uit Rozenburg te bewegen naar een gezonde levensstijl (kooktips, bewegingsoefeningen) en te prikkelen na te denken over belangrijke thema’s.

Hou de social media kanalen van DIA in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten!

Instagram: DIAJEUGD
Facebook: DIARozenburg
Youtube: DIARozenburg

lees meer

 

Theater & DIAloog

Vanaf april 2019 is Thamar Kemperman, theatermaker, actief bij DIA Rozenburg. En geeft zij vorm aan het programma Rozenburg in dialoog. In deze bijeenkomsten staat de ontmoeten in het delen van verhalen centraal.

 

lees meer

 

Knock out je geldstress

Nieuwe dienstverlening voor jongeren

Dit aanbod is speciaal ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar. In samenwerking met Ressort wonen richten we ons hierbij op jongeren die een betalingsachterstand hebben bij de woningcorporatie. Zij krijgen gericht appbericht met het aanbod van DIA. De cursus bestaat uit  5 bijeenkomsten: boksen & financieel fit.

 

Centraal staan:

  • Omgaan met stress
  • Leren keuzes maken
  • Financieel toekomstplan
  • Haalbare doelen stellen
  • Tips van andere jongeren

 

Meer weten over dit traject?

 

lees meer

 

Maak kennis met het Vrijwilligers Informatiepunt

 

Het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) in Rozenburg bemiddelt in vrijwilligerswerk. Het VIP koppelt (toekomstige) vrijwilligers aan (vrijwilligers)organisaties in Rozenburg, die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

  • Heb je vragen over vrijwilligerswerk?
  • Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie?
  • Is je (vrijwilligers)organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers?

In de Huiskamer van het Huis van de Wijk De Bieb hangt een vacaturebord met het vraag en aanbod van het vrijwilligerswerk in Rozenburg.
Kom eens langs. En kijk of er een leuke functie voor je bij hangt.
Ben je op zoek naar vrijwilligers? Hang je vacature bij ons op.

 

lees meer

 

Kaartje voor 75+ Rozenburgers

Kaartje voor alle 75+ ers in Rozenburg

In tijden van de Corona crisis zijn er door DIA verschillende acties uitgezet. Een daarvan was het sturen van een kaartje aan alle 75+ ers om te vragen hoe het met hen gaat en of wij hen nog ergens mee kunnen ondersteunen.

Dit heeft mooie reacties opgeleverd. Hieronder een voorbeeld hiervan: ”Lieve mensen wij hebben jullie kaartje ontvangen. Wat een geweldig initiatief. Wij zijn allebei 70+ maar gelukkig nog gezond en actief. Maar het is een prettig idee dat er hulp gevraagd kan worden als het nodig is. Bedankt daarvoor.”

 

DIA Rozenburg